Dubnové akce (až -32 %) ZDE ⚡ | TOP produkty na hubnutí ZDE 🔥

IBK Švestky sušené vakuované

1 hodnocení
IBK

Švestky mají fialovou až červenomodrou slupku a v době zralosti zlatožlutou dužninu. Jsou zdrojem celé řady látek, které jsou pro náš organismus velmi cenné.

  • Více informací v tabulce variant 60 Kč –18 %
    od 27 Kč / 100 g
od 149 Kč
Kategorie: Ořechy a sušené plody

Zvolte variantu

  • Velikost: 1000 g
    • Skladem (>5 ks)
    329 Kč  (–18 %)
    269 Kč
  • Velikost: 500 g
    • Skladem (5 ks)
    169 Kč  (–11 %)
    149 Kč
 

Švestky obsahují víc než 78 % vody a díky obsahu draslíku a dalších látek mají močopudné účinky, pomáhají tělu zbavit se nadbytečné vody a soli a prospívají ledvinám. Často jsou účinné při otocích, jejichž příčinou je nedostatečná činnost ledvin. Mají silně projímavý účinek. Švestky jsou antioxidační bomba upravují krevní tlak, posilují nervy a zlepšují paměť.

Plody švestky jsou chutné nejen čerstvě utržené ze stromu, ale mají široké uplatnění i v kuchyni. Konzumují se mražené a kompotované, z nejměkčích plodů se vyrábějí povidla, kterými se pak plní ovocné knedlíky, buchty i koláče, suší se nebo se z nich destilací vyrábí oblíbená slivovice. 
Sušené švestky patří k potravinám, které obsahují vyšší množství solí a kyseliny šťavelové, které se mohou koncentrovat v tělních tekutinách, tvořit krystaly a způsobovat zdravotní problémy. Osoby s onemocněním ledvin a žlučníku by proto neměly sušené švestky konzumovat. Švestky nejsou příliš bohaté na vitamin C, zato v nich nacházíme zdroj vitaminů skupiny B, někdy jsou dokonce přirovnávány k "tabletě B-komplexu.

Sušení je tradiční způsob konzervování ovoce. Sušené ovoce je ovoce, které bylo vysušeno přírodní cestou, nebo za použití stroje (sušičky). Vysušené plody ovoce pak mají výrazně vyšší trvanlivost, což využijeme především v zimních měsících. Stejně jako čerstvé ovoce je i sušené bohaté na vitamíny a minerály, může být ošetřeno oxidem siřičitým, který může vyvolávat astma. Vždy je lepší koupit sušené ovoce nesířené, neslazené. Sušené švestky se dají stejně jako ty čerstvé využít na přípravu kaší, kompotů, ovocných salátů, džemů.

Živiny: Vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, betakaroten, kyselina listová, jód, draslík, fosfor, vápník, zinek, selen, mangan, hořčík, železo, vláknina.

Blahodárné účinky: Detoxikační, antioxidační, protirakovinné, pročišťující, močopudné, posilují srdce, trávení i imunitní systém, nervovou soustavu, růst vlasů, upravují krevní tlak, pomáhají proti zácpě, cirhóze, revmatismu a dně. Sušené švestky se mohou přes noc namočit do vody. Tím se švestky rehydratují a probudí se v nich enzymy potřebné pro naše tělo. 

 

Složení: Švestky vypeckované, slunečnicový olej, konzervant kyselina sorbová.

Výživové údaje:

  100 g
Energetická hodnota 1190 kJ/262 kcal
Tuky 0,4 g
- z toho nasycené 0,08 g
Sacharidy 64 g
- z toho cukry 22,3 g
Bílkoviny 2,1 g
Sůl 0,01 g

 

Upozornění: Skladujte v suchu. Chraňte před teplem a slunečním zářením. Výrobek může obsahovat arašídyskořápkové plody, oxid siřičitý nebo sezam, nebo ojediněle úlomky pecek.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: