HealthyCo Lněný olej za studena lisovaný
Zvolte variantu
Popis
Kvalitní lněný olej bohatý na Omega 3 esenciální mastné kyseliny je tělem lépe absorbován, pokud se spojí s proteiny v podobě tvarohu, jogurtu, ořechů či sýru. Spojení oleje s proteiny umožní, aby se tuk rozpustil ve vodě a tak se dostal i do těch nejmenších kapilár, kde může rozpouštět usazeniny a nashromážděný nevhodný tuk, čímž čistí žíly a tepny. To mimo jiné posiluje srdce, likviduje tumory a léčí artritidu.
Pokud tedy budete užívat lněný olej samostatně přímo ze lžíce, jeho vstřebatelnost tím výrazně snižujete. Přidejte lněný olej do jogurtu nebo tvarohu. Obohaťte s ním svou ovesnou kaši, ale nezapomeňte přidat ořechy. Pokud si ho přece jen dáte přímo ze lžíce, zajezte ho kouskem sýra.
- Svou dávku oleje rozmíchejte v jogurtu, tvarohu nebo v ovesné kaši s mlékem.
- Olej můžete přidávat do salátu – doplňte ale vlašské ořechy nebo sýr.
- Mléčný dezert i salát můžete doplnit vlákninou.
Výživové hodnoty:
100 g | |
Energetická hodnota | 3760 kJ/900 kcal |
Tuky | 100 g |
- z toho nasycené | 11 g |
- z toho mono-nenasycené | 18 g |
- z toho polynenasycené | 71 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování:
- Po otevření skladujte lněný olej v lednici a spotřebujte do 6ti týdnů.
- Lněný olej není vhodný na vaření, jeho zahříváním se ničí obsažené mastné kyseliny a stává se zdraví škodlivý.
- Lněný olej můžete zamrazit. Po rozmrazení se může objevit lehký zákal, to není známka poškození oleje. Lněný olej je v mrazu stabilní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.