CZECH VIRUS Algastin Natural Astaxanthin - 60 tobolek

Neohodnoceno
  • 1 z 3

Astaxanthin je nejsilnější antioxidant, který lze nalézt v přírodě.

  • 599 Kč 100 Kč –17 %
    8,32 Kč / 1 ks
  • (5 ks) Skladem
499 Kč
Kategorie: Antioxidanty
Hmotnost: 0.1 kg
 

Několik studií demonstrovalo jeho příznivé účinky nejen pro svaly, kardiovaskulární systém, oči, mozek, ale taky na imunitu a kůži.1 Astaxanthin patří do skupiny karotenoidů a nachází se přirozeně v znatelném počtu živých organismů (losos, plaměňák, humr, atd.), které zbarvuje od oranžové do červené právě díky svým vlastnostem. Je prokázáno, že sladkovodní mikrořasa Haematococcus pluvialis má nejvyšší koncentraci astaxantinu mezi ostatními organismy v přírodě.

 

Kardiovaskulární systém

Výzkum potvrdil, že přírodní Astaxanthin snižuje riziko infarktu, onemocnění srdce, a udržuje kardiovaskulární systém zdravý. Dle výsledků korejského výzkumu na pacientech s nadváhou má Astaxanthin pozitivní vliv na snížení hladiny LDL cholesterolu (tzv. „zlý“ cholesterol), ApoB a ukazatele oxidačního stresu.2

 

Imunita

Astaxanthin má prokázaný pozitivní vliv na imunitu. Jyonouchi a kol. v roce 1995 zkoumali vliv karotenoidů na produkci imunoglobinu in vitro. Imunoglobin je protein, který imunitní systém využívá ke zneškodnění bakterií a virů. Studie prokázala, že Astaxanthin zvyšuje produkci imunoglobinu, která úzce souvisí s žádoucím vlivem na imunitu.3

 

Oči

Ve studii, které se zúčastnili zaměstnanci dlouhodobě pracující s počítači, vědci prokázali snížení komplikací spojených s námahou očí o 46 % po čtyřech týdnech užívání 5 mg Astaxanthinu denně.4

 

Mozek

Dle klinických studií může Astaxanthin zlepšovat funkce mozku, a zpomalit tak proces jeho stárnutí. Rovněž pomáhá pacientům s Alzheimerovou nebo Parkinsonovou chorobou.Výsledky studie dokládají, že Astaxanthin může sloužit jako prevence demence, a dokonce také Alzheimerovy choroby.5

V další klinické studii Astaxanthin prokázal svou účinnost při zvyšování kognitivní funkce u zdravých starších lidí a při zpomalení procesu stárnutí.6

  

Pleť

Díky svým antioxidačním účinkům dokáže přírodní Astaxanthin chránit pokožku před poškozením UV zářením a zmírnit vnější známky stárnutí. Výsledky klinických studií, které byly prováděny na více než 40 ženách, konzistentně ukazují skvělé výsledky. Pokožka je díky Astaxanthinu lépe vyživená, hebká, jemné vrásky jsou redukovány a zvyšuje se její elasticita.7

 

Svaly, klouby a šlachy 

Byla prokázána schopnost Astaxanthinu zvýšit lidskou sílu, energii a vytrvalost, zejména u lidí, kteří vykonávají fyzicky náročnou práci či sport.

V roce 2011 se na Gatorade Sports Science Institute uskutečnila studie, během níž cyklisté absolvovali časovky při užívání 4 mg Astaxanthinu denně po dobu čtyř týdnů. Výsledky této skupiny cyklistů byly následně porovnány s výsledky skupiny, které bylo podáváno placebo. V průměru si vedla skupina užívající Astaxanthin výrazně lépe než skupina, která dostávala placebo.1

 

Složení: 

Olivový olej extra panenský, želatina hovězí, Algastin® (směs: přírodní astaxanthin - extrakt z mikrořasy Haematococcus pluvialis, antioxidanty: askorbyl palmitát a přírodní směs tokoferolů, slunečnicový olej, emulgátor: slunečnicový lecitin), zvlhčující látka: glycerol, tokoferol D-alfa 67%, čištěná voda, barvivo: oxid železa červený

 

  1 tobolka % RHP*
Olivový olej 297,7 mg -
Algastin® 5%** 80 mg -
Vitamín E 14,9 mg 124 %

*Referenční hodnota příjmu

**Přírodní astaxanthin, 4 mg v tobolce

 

Doporučené dávkování:

Užijte 1 tobolku ráno s jídlem a zapijte dostatečným množstvím vody.

Varování:

Uchovávejte mimo dosah dětí. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy.
Výrobek vyroben v závodě zpracovávajícím mléko, vajíčka, sojové boby, korýše, rybí olej, ořechy.
Neobsahuje látky dopingového charakteru. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C mimo dosah přímého slunečního záření.
Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za případné škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Po otevření spotřebujte do 60 dnů. Výrobek neslouží jako náhrada pestré stravy.

NIKDY NEPŘEKRAČUJTE DOPORUČENOU DÁVKU!

Před užíváním se vždy poraďte se svým ošetřujícím lékařem!

 

Přírodní VS Syntetický Astaxanthin

Syntetický astaxanthin vyrobený v laboratoři z petrochemikálií nebyl nikdy testován na bezpečnost pro použití na lidech, specificky schválený pro přímou lidskou spotřebu, ani nebylo prokázáno, že syntetický astaxanthin má jakýkoliv ze zdravotních přínosů diskutovaných výše. Studie, kterou provedli Capelli a kol. v roce 2013 prokázala, že přirodní astaxanthin je 20 až více než 50krát silnější než syntetický astaxanthin.

 

Technologie výroby

 Srovnání ostatních antioxidantů s Astaxanthinem

Citované studie:

  1. Earnest, C.P., Lupo, M., White, K.M. (2011). Effect of Astaxanthin on Cycling Time Trial Performance. International Journal of Sports Medicine, 32(11):882-8. doi: 10.1055/s-0031-1280779.
  2. Choi, HD, Youn, YK., Shin, WG., (2011). Positive effects of astaxanthin on lipid profiles and oxidative stress in overweight subjects. Plant Foods Hum Nutr. 2011 Nov; 66(4):363-9
  3. Jyonouchi H., Sun H., Gross M (1995). Effect of carotenoids on in vitro immunoglobulin production by human peripheral blood mononuclear cells: astaxanthin, a carotenoid without vitamin A activity, enhances in vitro immunoglobulin production in response to a T-dependent stimulant and antigen. Nutr Cancer. 1995;23(2):171-83.
  4. Nagaki, Y., Hayasaka, S., Yamada, T., Hayasaka, Y., Sanada, M., Uonomi, T. (2002). Effects of astaxanthin on accommodation, critical flicker fusion, and pattern visual evoked potential in visual display terminal workers. Journal of Traditional Medicines, 19(5), 170-173.
  5. Nakagawa K., Kiko T., Miyazawa T., Carpentero Burdeos G., Kimura F. (2011). Antioxidant effect of astaxanthin on phospholipid peroxidation in human erythrocytes. Br J Nutr. 2011 Jun;105(11):1563-71
  6. Katagiri, M., Satoh, A., Tsuji, S., Shirasawa, T. (2012). Effects of astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis extract on cognitive function: a randomised, double-blind, placebo-controlled study. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, 51(2):102-7. doi: 10.3164/jcbn.11-00017.
  7. Yamashita, E., Tominaga, K., Hongo, N., Karato, M. (2012). Cosmetic benefits of astaxanthin on human subjects. Acta Biochimica Polonica, 59(1): 43-7.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: