IBK Datle vakuované 1000g
Popis
Čerstvé datle obsahují hodně vit. C, sušené jsou zdrojem draslíku, který je důležitý pro udržení tekutin a pro rovnováhu elektrolytů v těle. Obsahují též hodně vlákniny, dále pak tanin, který je prospěšný při střevních potíží (př. průjmu). Datle jsou také prospěšné při silném kašli a zánětu průdušek. Vzhledem k vysokému obsahu energie jsou datle vysoce hodnotné pro mladistvé, sportovce, těhotné, či kojící matky. Datle jsou ideální náhradou cukru pro děti. Datle mají totiž výraznou sladkou chuť.
Sušení je tradiční způsob konzervování ovoce. Sušené ovoce je ovoce, které bylo vysušeno přírodní cestou, nebo za použití stroje (sušičky). Vysušené plody ovoce pak mají výrazně vyšší trvanlivost, což využijeme především v zimních měsících. Stejně jako čerstvé ovoce je i to sušené bohaté na vitamíny a minerály. Sušením pouze přijdeme částečně o vitamín C obsaženým v ovoci. Komerčně sušené ovoce může být ošetřeno oxidem siřičitým, který může vyvolávat astma.
Živiny: Vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín K, beta-karoten, biotin, kys. listová, Ca, Cu, I, K, Fe, Mg, Se, Zn, Mn, P, vláknina, sacharidy.
Blahodárné účinky: Protirakovinné, antioxidační, detoxikační, prospívá srdci a trávení.
Složení: Datle.
Výrobek může obsahovat arašídy, skořápkové plody, oxid siřičitý nebo sezam.
Nutriční hodnoty:
100 g | |
Energetická hodnota | 1181 kJ/282 kcal |
Tuky | 0,4 g |
- z toho nasycené | 0,1 g |
Sacharidy | 75,3 g |
- z toho cukry | 64 g |
Vláknina | 8 g |
Bílkoviny | 2,5 g |
Sůl | 0,05 g |
Upozornění:
Skladujte v suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. Výrobek může ojediněle obsahovat pecku nebo úlomky pecek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.