PODZIMNÍ SLEVOMÁNIE JE TADY ⚡

JEN TENTO TÝDEN SLEVA AŽ -40 % NA OBLÍBENÉ BESTSELLERY → AKCE ZDE

IBK Sezam loupaný vakuovaný 1000g - Min. trvanlivost do 30/9/2024

1 hodnocení
IBK

Sezamové semínko je zdrojem omega kyselin a proteinů, vhodné je pro sportovce, vegetariány i těhotné a kojící ženy. Sezamová semínka jsou přírodním zdrojem vápníku hořčíku a zinku.

  • 199 Kč 80 Kč –40 %
    12 Kč / 100 g
  • Momentálně nedostupné
119 Kč
Kategorie: Ořechy a sušené plody
Položka byla vyprodána...
 

Sezam loupaný je vhodný jak přímé konzumaci, tak k tepelnému zpracování. Obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek.

Původ sezamu je neznámý, ale první zmínky o jeho pěstování pocházejí z Babylonu, kde se mu říkalo "koření bohů". V dávných dobách byl sezam pěstován v Indii, Střední Asii a v Řecku, dnes jsou jeho největšími producenty Čína, Indie a Mexiko. Pěstuje se v mnoha barevných mutacích, na našem trhu jsou nejoblíbenější světlá semínka sezamu, která se vyznačují hořko-sladkou chutí a jemným, ořechovým aroma. 

Díky vyvážené kombinaci sacharidů, bílkovin a aminokyselin je sezam velmi dobře stravitelný. Vegany a vegetariány by mohlo zajímat, že bílkoviny obsažené v sezamu jsou téměř totožné s těmi, které obsahují slepičí vejce. Kromě toho ale sezamová semínka obsahují i řadu vitamínů a minerálů, včetně vitamínů A, E a některých ze skupiny B. Z minerálů je nejvíce zastoupený hořčík, fosfor a draslík. 

Jako by toho nebylo dost, tak se v sezamových semíncích nachází i lecitin, alanin, arginin, nebo kyselina glutamová. Obsahují ale i omega 6 mastné kyseliny, a to konkrétně 21,375 g kyseliny linolové a 0,376 g kyseliny gama linoleové ve 100 g semínek. 

 

Složení: Sezam loupaný.

Výživové údaje:

  100 g
Energetická hodnota 2399 kJ/573 kcal
Tuky 49,7 g
- z toho nasycené 7 g
Sacharidy 23,5 g
- z toho cukry 0,3 g
Vláknina 11,8 g
Bílkoviny 17,7 g
Sůl 0,2 g

 

Upozornění: Skladujte v suchu. Chraňte před teplem a slunečním zářením. Výrobek může obsahovat arašídyskořápkové plody a oxid siřičitý.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: